-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η ανασυγκρότηση του ΓΝ -ΚΥ Νάξου βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανασυγκρότηση του ΓΝ -ΚΥ Νάξου βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε εκδήλωση υποστήριξης της προαγωγής του ευαίσθητου τομέα της υγείας στο νησί μας, αρχικά είναι καλοδεχούμενη.

Δε μπορούμε να παραβλέψουμε όμως, ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης στο Αμφιθέατρο Καμπανέλλη για «Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Νάξου» είναι μέρος από το παρελθόν του νοσοκομείου, είτε συμμετέχοντας άμεσα στη διοίκηση του, είτε έμμεσα μέσα από τους πολιτικούς χώρους που αντιπροσώπευσαν με εκλογικές υποψηφιότητες, χώροι που εφάρμοσαν τις πιο καταστροφικές πολιτικές στην Υγεία που έπληξαν και το Γ.Ν. Νάξου.

Ευπρόσδεκτη κάθε ειλικρινής βοήθεια αλλά που ήταν  οι ‘’ανησυχούντες και οι προβληματιζόμενοι’’  όταν:

·         καταργήθηκε η αυτονομία του Νοσοκομείου μας το 2011

·         αποδεκατίστηκε το υπηρετούν προσωπικό με τους νόμους του Λοβέρδου και Γεωργιάδη και ποια έγνοια έδειξαν για την αποκατάστασή του;

·         μετατράπηκε το Νοσοκομείο κύρια σε εισπρακτικό μηχανισμό με την είσπραξη  πεντάευρων;

·         εξαιρέθηκαν από το δικαίωμα στην πρόσβαση στη νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη 10.000 συντοπίτες μας, ανάμεσα στα 2.000.000 ανασφάλιστων πανελλαδικά, θύματα της κρίσης και των πολιτικών που υπηρέτησαν οι ανησυχούντες;

·         ο λογαριασμός των νοσηλίων των ανασφάλιστων στέλνονταν στη Δ.Ο.Υ. για υποχρεωτική είσπραξη;

Είναι όλα αυτά που πρέπει να ανατρέψει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά από τα οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα είναι η άμεση και καθολική πρόσβαση κάθε πολίτη στο ΕΣΥ και η κάλυψή του στη φαρμακευτική περίθαλψη, με νόμο που θεσπίστηκε από το Φεβρουάριο του 2016, με αποτέλεσμα κανείς συμπολίτης μας πλέον να μην είναι αποκλεισμένος από τις υπηρεσίες υγείας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας, με ενέργειες που έχουν  δρομολογηθεί. Έτσι έχουμε για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια προσλήψεις στο κατεδαφισμένο ΕΣΥ. Μετά από 6 χρόνια ενίσχυση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 750.000 εκατ. ευρώ. Στο Νοσοκομείο μας, ήδη προσλήφθηκαν νέοι γιατροί και έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η απαξίωση του Νοσοκομείου στην κοινωνία της Νάξου και η παραπομπή των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα αρχίζει να αναστρέφεται.

Και αυτά συμβαίνουν μέσα σε συνθήκες κρίσης και φτώχειας, που οι πολιτικές των χώρων τους δημιούργησαν.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα είναι η επανίδρυση του Νοσοκομείου μας με δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται.  Εφέτος ήδη έχουν επισκεφθεί το Νοσοκομείο μας, εκτός από τους τέσσερεις Κυκλαδίτες  βουλευτές ( Νίκο Μάνιο, Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο, Γιάννη Θεωνά), τρείς υπουργοί  η Όλγα Γεροβασίλη, ο Τάσος Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης,  ο οποίος έθεσε το βραχυπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα ανασυγκρότησης του.

Οι Έλληνες πολίτες έδωσαν την εμπιστοσύνη τους στον ΣΥΡΙΖΑ, να διαχειριστεί το μέλλον τους και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα τους προδώσει. Δεν σας ζητούμε να επαναπαυθείτε στο κυβερνητικό προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Σας ζητούμε να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για το Νοσοκομείο μας, συντονισμένοι με τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεπεράσει τα μέτρα που μας επιβάλουν εκβιαστικά οι θεσμοί της Ευρώπης και το ΔΝΤ, προς όφελος της κοινωνίας της Νάξου.

Νάξος 25/8/2016

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Η ΟΜ Νάξου του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Δημόσια διοίκηση, εκδημοκρατισμός και αποτελεσματικότητα"



 
Η ΟΜ Νάξου του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα : "Δημόσια διοίκηση, εκδημοκρατισμός και αποτελεσματικότητα" με ομιλητές τους Χριστόφορο Βερναρδάκη Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Μιχάλη Σπουρδαλάκη Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο ΕΚΠΑ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης στο δημαρχιακό μέγαρο την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016, στις 8.00 μ.μ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...