-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Να αποτρέψουμε το ξεπούλημα των περιοχών φυσικού κάλλους των νησιών μας

ΔΗΛΩΣΗ 
«Να αποτρέψουμε το ξεπούλημα των περιοχών φυσικού κάλλους των νησιών μας» 
Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της 5ης Ιουνίου συνεχίζεται το έγκλημα της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα ολόκληρων περιοχών των νησιών μας και ανάμεσά τους περιοχών εξαίρετου φυσικού κάλλους και περιοχών Natura.
Μέχρι σήμερα βγαίνουν στο σφυρί  

στη Νάξο 
(ΑΓΕΡΣΑΝΙ – ΛΙΜΝΗ ΑΛΥΚΗΣ 1.090 στρ.,
ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ − ΑΓ. ΑΝΝΑ 161 στρ.,
ΑΓ.ΑΡΣΕΝΙΟΣ-ΒΙΒΛΟΣ 99,7 στρ., ΚΑΛΑΝΤΟΣ 50,4 στρ.),
Ηρακλειά (ΘΕΣΗ ΛΙΒΑΔΙ 7,2 στρ.),

Πάρο (ΑΛΥΚΗ ΠΑΡΟΥ 66,2 στρ., 
ΑΛΥΚΗ ΠΑΡΟΥ 13,2 στρ., 
ΑΛΥΚΗ ΠΑΡΟΥ 37,7στρ. ), 
Αντίπαρο (ΠΑΝΑΓΙΑ 20 στρ.), 
Σύρο (ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΑΛΗΣΣΑ 27,9 στρ.), 
Μύκονο (ΚΑΦΕ ΚΑΒΟΣ 13,4 στρ., ΚΑΦΕ ΚΑΒΟΣ 14.6 στρ.), 
Άνδρο (ΑΡΝΗ – ΑΤΕΝΙ ΥΔΡΟΥΣΑΣ 26,5 στρ.), 
Μήλο (ΧΕΙΒΑΔΟΛΙΜΝΗ 63.8 στρ.), 
Τήνο (ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ , ΠΟΡΤΟ 55 στρ.), 
Κύθνο («Ξενία και Ιαματική Πηγή Κύθνου», Λουτρά 7,2 στρ.), 
Σαντορίνη (Καμάρι 5 στρ., Καμάρι 5,6 στρ.)
 Το πρόσχημα αυτής της εκποίησης δεν είναι τίποτα άλλο παρά η "αξιοποίηση" λιμνάζουσας δημόσιας περιουσίας, η δημιουργία και η δυνατότητα είσπραξης εσόδων και η ανάπτυξη των περιοχών από τις νέες ιδιωτικές ιδιοκτησίες μέσω των επενδύσεων και της υποτιθέμενης απασχόλησης που θα επιφέρουν.             Παράλληλα τα κυβερνητικά σχέδια για άλωση των παραλιών και του αιγιαλού από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, ολοκληρώνουν την εικόνα περιβαλλοντικής καταστροφής και αποκλεισμού της κοινωνίας από τα δημόσια αγαθά.
Αποσιωπάται έτσι η μεταβίβαση δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές, αποσιωπάται η απαγόρευση χρήσης και αξιοποίησης από τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποσιωπάται το άνοιγμα σε αλλαγές χρήσεων γης και καταστροφής του τοπίου και του περιβάλλοντος. Αποσιωπάται ότι η ανάπτυξη που μας επιφυλάσσουν πέραν από την καταστροφή των μοναδικών συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων (πολιτισμός, περιβάλλον), σε τελευταία ανάλυση καταστρέφει και την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών. Το πολύ-πολύ αυτό που μας επιφυλάσσεται είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης φθηνής εργασίας και απόλυτης κερδοφορίας για τους αγοραστές, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.
Απέναντι σ´ αυτή την κατάσταση κανείς δεν δικαιούται να παραμένει θεατής, απαιτείται η πιο πλατιά συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, με στόχο την οργάνωση της αντίστασης και την αποτροπή του ξεπουλήματος.
Καλούμε τις τοπικές κοινωνίες να αντιδράσουν, καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση α´ και β´ βαθμού να πρωτοστατήσουν για τη ματαίωση αυτού του εγκλήματος.

23/6/2014

Συρμαλένιος Νίκος
Βουλευτής Κυκλάδων

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών (O.M) του ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ για τις Ευρωεκλογές


Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών (O.M) του ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ για τις Ευρωεκλογές
Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου ευχαριστεί τους συνδημότες μας που τίμησαν με τη ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του Μάη, καθώς επίσης, τους φίλους και τα μέλη της που δούλεψαν με αυταπάρνηση στην τριπλή εκλογική μάχη των πρόσφατων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών
Η ψήφος των συνδημοτών μας στις Ευρωεκλογές αποτελεί μια συνειδητή και ώριμη πολιτική πράξη, που δείχνει ότι κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα διάφορα εμπόδια, ψευτοδιλήμματα  και τις παγίδες που αντιμετώπισαν στις δημοτικές εκλογές. Πρώτα και κύρια ήταν ψήφος ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής Σαμαρά/Βενιζέλου, της πολιτικής των μνημονίων και της πρόσδεσης της Ελλάδας στο άρμα της Μέρκελ και των συνεργατών της.
Επίσης, ήταν ψήφος τιμής και αναγνώρισης στο πρόσωπο και την ιστορικής σημασίας πολιτική συνεισφορά  του συμπατριώτη μας Μανώλη Γλέζου, από μεγάλη μερίδα πολιτών.Συγχρόνως, ήταν και ψήφος επιδοκιμασίας της στάσης της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ  Νάξου στα φλέγοντα τοπικά ζητήματα, για τα οποία αγωνίστηκε μαζί με τους πολίτες, στη πρώτη γραμμή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται, έξω και μέσα στη βουλή, για την υπεράσπιση: 
των λιμνών και των παραλιών, των δημόσιων χώρων, της γης μας από το ΤΑΙΠΕΔ, τους τραπεζίτες 
· των νερών μας από την παραχώρησή τους στην προς πώληση ΕΥΔΑΠ Νήσων
·       του Νοσοκομείου Κ.Υ Νάξου και της υγειονομικής περίθαλψης στα νησιά
·       των επαγγελματιών μας από τα μεγάλα πολυκαταστήματα
·       του τοπίου μας από τα αιολικά πάρκα και από κάθε περιβαλλοντική καταστροφή
·       του δικαιώματος εργασίας  των σμυριδεργατών και την αποτροπή της  ιδιωτικοποίησης
·       την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων έναντι της προωθούμενης   καύσης
·       του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού κράτους
·       της ζωής μας από τα μνημόνια  
Η νέα δημοτική αρχή δεν έλαβε καμιά λευκή επιταγή να χειριστεί  τις μνημονιακές   δεσμεύσεις που προωθούνται για τη Νάξο και  που σκόπιμα θέλησαν να μείνουν έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση των δημοτικών εκλογών. Οφείλει  να σεβαστεί και να συνταχθεί με την άποψη της πλειοψηφίας, όπως αυτή εκφράστηκε  μέσα από την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάξο.
Με την πρωτιά στη Νάξο για δεύτερη φορά και με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ (+7%) και το ΠΑΣΟΚ (+20%), ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σαφώς ως η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του δημοκρατικού και  αντιμνημονιακού χώρου.  Μόνο με τη συσπείρωση όλων των δημοτών μας γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ανατραπεί η δεξιά πολιτική της επόμενης πενταετίας στο Δήμο Νάξου. 
Με αναβαθμισμένο αίσθημα ευθύνης η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου,  θα συνεχίσει τον αγώνα της,  με παρεμβάσεις  στη Βουλή, μέσα στο Δήμο και την Περιφέρεια,  μέσα στα κινήματα για την ολοκληρωτική ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος επιτυγχάνοντας τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η Νάξος, η Ελλάδα, ολόκληρη η Ευρώπη.
                                                                                                               Νάξος 2/6/2014
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...