Εκλογές πολύ σύντομα πιθανόν και με την προτροπη των δανειστων πιθανολόγησε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας νωρίτερα στην συνεδρίαση της ΚΕ του Συριζα; "Δικαιούται ο λαός να είναι αυτός που θα αποφασίσει και μετά τις τελευταίες εξελίξεις υποχρεούται η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές" είπε ο Αλ Τσίπρας και συνεχίσε: 
 "Πολύ σύντομα, ίσως και με τη προτροπή των ίδιων των δανειστών αυτή τη φορά, που για διαφορετικούς λόγους, θα οδηγηθούμε σε εκλογές και θα κληθεί ο λαός μας να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Και παρά τους εκβιασμούς και το καθεστώς τρομοκρατίας που ξανά θα επιβάλλουν ντόπιοι και ξένοι, το δίλημμα θα είναι ένα : Θέλουμε μια κυβέρνηση που να λέει ναι σε όλα;Που θα είναι πρόθυμη να υποθηκεύσει τα πάντα και μάλιστα με έδρα το Λουξεμβούργο;Ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε;Και για πόσο ακόμα; Με ποια προοπτική;‘Η θέλουμε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαια και τα αυτονόητα; Αυτή θα είναι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά. Και ο τόπος την χρειάζεται άμεσα. Και όχι μια Συμμαχία των μνημονιακών προθύμων  ;"
Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε διεξοδικά κ στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ζήτησε "Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ."

 Ολόκληρη η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Αυτές τις ημέρες στήνεται στη πολύπαθη γειτονιά μας στη Μεσόγειο,  άλλο ένα σκηνικό διεθνούς επέμβασης, αυτή τη φορά στη Συρία, χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση. 
Δεν έχουμε κανέναν πόνο να υποστηρίξουμε οποιοδήποτε αυταρχικό καθεστώς.
 Είμαστε στο πλευρό κάθε λαού που αγωνίζεται για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία. 
Όμως είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση, με πρόσχημα τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα. 
Όσο δεν μας αρέσουν τα δικτατορικά καθεστώτα, άλλους τόσους ενδοιασμούς