Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωση του κ. Στουρνάρα:
«Η κυνική προαναγγελία του ΥΠ.ΟΙΚ ότι χιλιάδες σπίτια θα βγουν στο σφυρί έρχεται τελικά να επιβεβαιώσει αυτό που επί μήνες η κυβέρνηση διέψευδε. Όταν σχεδιάζουν ακόμα και να πετάξουν οικογένειες στο δρόμο, γίνεται παραπάνω από σαφές ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά για να υλοποιήσουν στο ακέραιο τις μνημονιακές τους δεσμεύσεις».
Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει αδιανόητη την άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων:
«Σήμερα που τα νοικοκυριά στενάζουν από την πολιτική λιτότητας, όχι μόνο είναι αδιανόητη η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού και των νοικοκυριών, στο πλαίσιο μιας νέας «σεισάχθειας», όπως έχει περιγραφεί και στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Αυτά τα μέτρα στήριξης δεν συνιστούν μόνο απάντηση στις ανάγκες χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης».


ΑΠΟ ΑΥΓΗ  18.08.2013 , 16:55 μμ
----
 Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
Κάθε μέρα που περνάει προστίθεται κι ένας υπουργός που ανοίγει διάπλατα
το θέμα του ξεπαγώματος των πλειστηριασμών, δείχνοντας πλέον ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση, και ο κ. Σαμαράς  προσωπικά, είναι αποφασισμένοι να κατασχέσουν πρώτες κατοικίες.
Για άλλη μια φορά, προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να στείλει χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο,  εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο μια κοινωνία, η οποία ήδη βιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τα  καταστροφικά  αποτελέσματα της   βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά η εφαρμογή μιας νέας «σεισάχθειας».
-----
 
Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Βίτσα στην πρωινή εκπομπή του Mega για το ζήτημα των πλειστηριασμών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 14/08/2013
Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Βίτσα
Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
στην πρωινή εκπομπή του Megaγια το ζήτημα των πλειστηριασμών

Πρώτον, να ξεκαθαρίσουμε ότι άμεσα πρέπει να έρθει νόμος στη Βουλή, ο οποίος να απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Στην όλη συζήτηση υπάρχει ένας παραλογισμός από τη μεριά των κυβερνητικών υπευθύνων. Όταν ψηφίστηκε αυτός ο νόμος ήμασταν στην αρχή της διαδικασίας της άγριας λιτότητας. Τώρα είναι καλύτερη η κατάσταση του κάθε νοικοκυριού; Προφανώς και όχι. Άρα, συζητάνε υπό χειρότερες προϋποθέσεις – αυτό θέλει η κυβέρνηση – να ανοίξουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας.
 Πίσω από την ιστορία των πλειστηριασμών βρίσκεται η επιδίωξη της εσωτερικής υποτίμησης και με άλλο τρόπο, δηλαδή, με την κατάρρευση της κατοικίας. Οι “έξυπνοι” και οι «μπαταχτσήδες» δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία της κυβέρνησης.
 Δεν είναι δυνατόν να βγάλουν στον πλειστηριασμό το σπίτι του γείτονά μας και να μείνουμε άπραγοι. Δεν είναι δυνατόν να λέμε σε κάποιον ότι από τα 60, τα 70, τα 80 τ.μ. που είχες για τα παιδιά σου, τώρα θα σε πετάξουμε απ’ έξω. Άρα, όταν θα έρθει δικαστικός επιμελητής, θα είναι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κοινωνία που θα υποστηρίξουν  την αποτροπή της διαδικασίας των πλειστηριασμών.