-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ


 

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει «ελαφρά τη καρδία στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής»,  έστειλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
 «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει και μάλιστα «ελαφρά τη καρδία» στο δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα μετά την υπογραφή του Μνημονίου, που είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής και ιδιαίτερα δε η εκποίηση εκείνων των παραγωγικών μονάδων που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας» δήλωσε ο Τσίπρας μετά το τέλος της συνάντησής του.
Τόνισε δε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι η μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία στη Β. Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο κερδοφόρος αν υπήρχε σχέδιο και στρατηγική.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της εκποίησης τμήματος της βιομηχανίας έναντι του
«ευτελούς» ποσού των 40 εκατ. ευρώ «τη στιγμή που μόνο τα δύο εργοστάσια θυγατρικής της στην Σερβία κοστολογούνται άνω των 150 εκατ. ευρώ»
«Η υπόθεση αυτή δεν αφορά στενά τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, αλλά χιλιάδες αγρότες παραγωγούς ζαχαρότευτλων που θα μείνουν φυσικά χωρίς κύκλο εργασιών, κυρίως, όμως, αφορά το μέλλον και τη δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, κύριος πυλώνας της οποίας πρέπει να είναι η γεωργική και η αγροτική οικονομία» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Διαβεβαίωσε ότι στο επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί  στο πλευρό των εργαζόμενων.
«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, διότι οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλον τον κόσμο και την Ευρώπη, ιδιαίτερα σε συνθήκες φαστ τρακ και πίεσης, αποτέλεσαν πηγές διαφθοράς και μεγάλων σκανδάλων. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί το ίδιο εδώ, την ώρα μάλιστα που η ελληνική οικονομία στενάζει και ασφυκτιά» τόνισε ο ίδιος και κατέληξε λέγοντας:
«Θα διεκδικήσουμε τη δυνατότητα η ελληνική οικονομία να μπορέσει να έχει ελπίδα και προοπτική. Να μη σβήσουν με τις επιλογές τους τελείως την ελπίδα, βασιζόμενοι στο τρίπτυχο: διαλύουμε, απαξιώνουμε, ξεπουλάμε για το δημόσιο τομέα, που μας οδήγησε και μας οδηγεί στη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, Βαρκάκης Χριστόδουλος τόνισε πως στόχος της σημερινής συνάντησης είναι η «αποτροπή αυτού του ανίερου εγκλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...