-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Προχωρά ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ



 Παράλληλα με το "ράπισμα" της κυβέρνησης για την εν τοις πράγμασι εγκατάλειψη των διακηρύξεών της περί επαναδιαπραγμάτευσης και την αντικατάστασή τους από νέα μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επιταχύνει τις διαδικασίες στο εσωτερικό του για την ενοποίησή του, όπως αυτή έχει αποφασισθεί από τις τελευταίες συνεδριάσεις των κεντρικών του οργάνων. 

Έτσι, χθες το γραφείο Τύπου της παράταξης επιτέθηκε με σφοδρότητα στην "κυβερνητική τρόικα εσωτερικού", σχολιάζοντας καυστικά το γεγονός ότι ακόμη κι αυτή η επιμήκυνση που "τα τρία κόμματα παρουσίαζαν ως σωτηρία για τη χώρα" τοποθετείται πλέον χρονικά μετά την εφαρμογή των "βάρβαρων" μνημονιακών μέτρων. Ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η επιμήκυνση είναι η "υπόσχεση" που έχουν ήδη αθετήσει τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης και σε καμία περίπτωση η "σωτηρία", αντίθετα, το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι την "επιμήκυνση της λιτότητας".

Κρατώντας λοιπόν στο ακέραιο τη θέση της πως η μόνη ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την
κρίση με όρθια την κοινωνία περνά μέρα από την ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής, η Αριστερά προχωρά με γοργούς ρυθμούς προς τις επόμενες κινήσεις για τον μετασχηματισμό σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Παράλληλα με τις λαϊκές συνελεύσεις και την εγγραφή νέων μελών, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη Συνδιάσκεψη του φθινοπώρου. Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήθηκαν τα στάδια για την εμβάθυνση του συνδυασμού και καταρτίσθηκε ένας πρώτος "οδικός χάρτης" που είχε ως αφετηρία την καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Ενώ επόμενος σταθμός είναι η Συνδιάσκεψη που προσανατολίζεται για τα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη. Χθες, η διευρυμένη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κατέληξε στις τρεις Επιτροπές που θα προετοιμάσουν τη διαδικασία.

 Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Οργανωτικού, με επικεφαλής τη Σοφία Σακοράφα έχει, μεταξύ άλλων, στην αρμοδιότητά της τη διατύπωση προτάσεων για τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων. Στην Επιτροπή Προγράμματος επικεφαλής είναι ο Γ. Δραγασάκης, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει Επιτροπή για τη συγκρότηση της νέας Διακήρυξης Αρχών η οποία πάντως θα κινηθεί στη βάση των μέχρι στιγμής "κεκτημένων" του ΣΥΡΙΖΑ.


Ικανοποίηση από την πρόταση ΚΚΕ
Αξίζει να επισημάνουμε ότι στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης η στάση που θα κρατήσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην πρόταση νόμου που κατέθεσε χθες το ΚΚΕ για την κατάργηση του Μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλωσόρισε θετικά την πρωτοβουλία αυτή, "είμαστε βαθιά ικανοποιημένοι" έλεγε κεντρικό στέλεχος, εκτιμώντας ότι το ΚΚΕ φαίνεται να συνειδητοποίησε, έστω και με καθυστέρηση, ότι το Μνημόνιο αποτελεί την κυρίαρχη διαχωριστική γραμμή της συγκυρίας. Ως εκ τούτου, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η στήριξη της ουσίας της πρότασης, στον βαθμό που θα κατορθώσει να φθάσει στην ολομέλεια της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...